Dental Aesthetics - Tι πρέπει να γνωρίζουν οι καινούριοι ασθενείς μας
 

Κάθε ασθενής είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και χρειάζεται ειδική προσέγγιση και ιδιαίτερους χειρισμούς.

Γι αυτό εξατομικεύουμε τις διαδικασίες μας ώστε να επιτυγχάνουμε, προβλέψιμα αποτελέσματα υψηλής λειτουργικότητας και αισθητικής.

Οι επιδιώξεις μας κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου θεραπείας είναι

 • Η εξασφάλιση μακροχρόνιας υγείας  (δοντιών, ούλων και εμφυτευμάτων) και λειτουργικότητας (μάσηση, φώνηση)
 • Η επίτευξη αισθητικής αρμονίας στο χαμόγελο, που θα εναρμονίζεται πλήρως με τα παρακείμενα δόντια/εμφυτεύματα αλλά και με το πρόσωπο
 • Η επιλογή συντηρητικών θεραπειών - χωρίς τροχισμό δοντιών
 • Η απόδοση προστιθέμενης αξίας στην υγεία, την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα ζωής των ασθενών μας
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
 • Τεκμηριωμένη διάγνωση βασισμένη σε μια ολοκληρωμένη εξέταση (δόντια και ούλα, σύγκλειση, αισθητική)
 • Προεπισκόπηση και δοκιμή του προτεινόμενου σχήματος του νέου χαμόγελου σας (live preview) χωρίς να επέμβουμε καθόλου στα δόντια (βλ. Αισθητική Ανάλυση και Digital Smile Design)
 • Να σχεδιάσουμε μαζί την ακολουθία των απαραίτητων βημάτων, ώστε να αποκαταστήσουμε την στοματική υγεία και το χαμόγελο, που σας ταιριάζει, με βάση τις προσδοκίες αλλά και τους περιορισμούς σας
 • Να αποκαταστήσουμε την λειτουργικότητα όλου του στοματογναθικού συστήματος (οδοντική σύγκλειση) καθώς και την άνεση κατά την μάσηση και την εκφορά του λόγου
 • Να επισημάνουμε τους αντικειμενικούς περιορισμούς, όταν οι προσδοκίες σας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ή εναντιώνονται στους κανόνες της υγείας, της αισθητικής, αλλά και της φυσιολογικής μορφολογίας των δοντιών.
 • Να επιτύχουμε αποτελέσματα αισθητικά και λειτουργικά, που θα υπερκαλύπτουν τις προσδοκίες σας
ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
 • Δεν προβαίνουμε σε θεραπείες, που ενδέχεται να υπονομεύσουν την λειτουργικότητα των δοντιών, των ουλικών ιστών και των κροταφογναθικών διαρθρώσεων
 • Δεν παρακάμπτουμε τη θεραπεία ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας
 • Δεν παρακάμπτουμε τη θεραπεία δυσλειτουργιών των κροταφογναθικών διαρθρώσεων
 • Δεν ενθαρρύνουμε να ξεκινήσει μια θεραπεία, προτού οι ασθενείς μας ενημερωθούν πλήρως για τις επιλογές που υπάρχουν, καθώς και για την πρόγνωση του θεραπευτικού τους σχεδίου και τα αναλυτικά κόστη
 • Δεν ενθαρρύνουμε να ξεκινήσει μία θεραπεία, εάν οι ασθενείς μας δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως την αναγκαιότητα του προτεινόμενου σχεδίου θεραπείας
 • Δεν παραβιάζουμε τα ηλικιακά όρια όσον αφορά σε συγκεκριμένες θεραπείες (πολύ νέοι ή πολύ ηλικιωμένοι ασθενείς)

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ;


Σε μια εποχή, όπως η σημερινή, όπου οι αξίες και τα αυτονόητα είναι ζητούμενα, η σωστή διάγνωση και η επιλογή του σωστού θεραπευτικού σχήματος αποτελούν -ή θα πρέπει να αποτελούν- τη βασική επιδίωξη των οδοντιατρικών ασθενών αλλά και των θεραπόντων οδοντιάτρων.

Η υπερβολική παρουσίαση των παρεχόμενων οδοντιατρικών υπηρεσιών στα ηλεκτρονικά μέσα έχει προκαλέσει μια σύγχιση ως προς τα όρια των θεραπευτικών σχημάτων. Εμείς οι οδοντίατροι παρουσιάζουμε τις υπηρεσίες μας όχι ως ιατρικές πράξεις, αλλά ως ''μενού'', από το οποίο μπορεί να επιλέξει ο ασθενής. Η αισθητική/προσθετική οδοντιατρική δεν μπορεί να είναι...επιλογή από ένα ''μενού'' , αλλά τεκμηριωμένη ανάλυση και υπεύθυνη ιατρική πράξη, που να βασίζεται αυστηρά και μόνο στη διαγνωστική μεθοδολογία.

Στον ασθενή πρέπει να παρουσιάζονται οι γενικές και ειδικές οδοντιατρικές ανάγκες του αναλυτικά. Πρέπει να ενημερώνεται λεπτομερώς για το προτεινόμενο ή τα προτεινόμενα σχέδια θεραπείας , όπως και για το οικονομικό σκέλος αλλά και τον εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης.

Σαφώς οι περιορισμοί (προσωπικοί, οικονομικοί, χρονικοί) και οι προσδοκίες του ασθενούς θα πρέπει τελικά να είναι η βάση συζήτησης πάνω στην οποία θα αποφασιστούν όλα τα βήματα της θεραπείας.

Στο ιατρείο μας η υπεύθυνη διάγνωση αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και γι αυτό αφιερώνουμε πολύ χρόνο, ώστε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο θεραπείας, που θα στηρίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση αλλά θα είναι και πλήρως αποδεκτό από τον ασθενή.

Με τον τρόπο αυτό καθώς και με τη συστηματοποίηση των διαδικασιών μας αλλά και των σταδίων ελέγχου μπορεί ο ασθενής να είναι απόλυτα σίγουρος για την τελική επιτυχία στην προσθετική του αποκατάσταση.

Κι αυτό όχι γιατί υποσχόμαστε την αφύσικη βεβαιότητα της απουσίας λαθών ή αστοχιών, αλλά την έγκαιρη αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

#υπεύθυνηδιάγνωση #εξασφάλισηεπιτυχίας #συστηματοποίηση_διαδικασιών #συστηματοποίηση_σταδίων_ελέγχου #θεραπείες_υψηλής_ποιότητας

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Οι ασθενείς μας ενημερώνονται προφορικώς και εγγράφως για την προτεινόμενη ακολουθία των θεραπειών (σχέδιο θεραπείας), μαζί με την αντίστοιχη οικονομική ανάλυση ανά θεραπεία. Η πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας και αποδίδεται ανά συνεδρία με βάση τη σειρά των θεραπειών, όπως αυτή αναφέρεται στο σχέδιο θεραπείας.


ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

Εάν υπάρξει κάποια αποτυχία δεσμευόμαστε για την επανάληψη της θεραπείας. Μία ιατρογενής αποτυχία, εάν συμβεί, παρατηρείται συνήθως μέσα τους πρώτους 2 μήνες. Στο διάστημα αυτό καλύπτουμε πλήρως τους ασθενείς μας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ισχύσει η εγγύηση είναι:

 • Η στοματική υγιεινή και τήρηση των επανεξετάσεων
 • Ο αποκλεισμός του ατυχήματος ως αιτία της αποτυχίας (σπάσιμο κατά την μάσηση, βίαιο ατύχημα κλπ)
 • Ο αποκλεισμός του έντονου βρουξισμού ως αιτία της αποτυχίας (σφιξίματος ή τριξίματος των δοντιών)
 • Η καθημερινή χρήση του νάρθηκα βρυγμού, όπου κρίνεται απαραίτητο

Η εγκαθίδρυση φιλικού κλίματος και σχέσεων εμπιστοσύνης είναι η βασική μας επιδίωξη

Η εικόνα, που έχετε για το χαμόγελο σας, θα αλλάξει

21 068 18 411